En sallad hit och en sallad dit!

Det blev salladsmiddag idag och det var gooott! :) Dawid fick idag en tacosallad på lite överbliven köttfärs från igår och jag åt en blandad sallad med - förutom det vanliga: gurka, tomat, sallad och paprika -oliver, soltorkade tomater, ägg, fetaost, rostade solroskärnor och krutonger! Mmmums fillibabba!

Men han den andra orkade ju inte äta upp sin, så man fick ju offra sig och skrapa rent den också :P
(Jag såg nu att brödkrutongerna ser ut som fiskpinnar... Det är alltså inte en fiskpinnsallad!)

Dessutom hade jag första föreläsningen i makroekonomi idag. Eller, ja, det är första för andra gången.. Det var så länge sen jag försökte mig på tentan förra gången så jag tänkte gå på föreläsningarna och färska upp minnet lite! Jag hade glömt hur kul makro är.. Men så har vi också en helt suverän lärare i den här kursen, till skillnad från vissa andra. Det här ska bli fem kul veckor (hoppas jag). Men det är skönt att man redan klarat andra delkursen och bara behöver göra om ettan. Tio veckor extra hade nog kännts mindre motiverande...

Nåja, nu är det läggdags!

Kramisar

Öga för öga, tand för tand...


Bokstavligen...
 <<< Läs hela artikeln här!

Den här kvinnan har, i en domstol i Teheran, blivit tilldömd rätten att hämnas på mannen som kastade syra i hennes ansikte. Det ska kanske mycket till för att svenska domstolar ska börja döma enligt talionprincipen... Är hämnd det bästa sättet eller är det bara en kvarstod av ett primitivare samhälle? Vem vet...? 

-Min mamma och mina vänner följer med mig för att se till att jag inte får syran på mig själv när jag droppar den i hans ögon. Källa: Aftonbladet - se länk.

Bara 41 minuter kvar...

Jag fixade lite kaffe såhär på söndagskvällen och plötsligt kom det bara över mig... Som ett klubbslag över magen - suuuget... Jag blev så otroligt sugen på chokladkaka! Men det är ju så bökigt, om än roligt, att packa fram ingredienser och skålar och elvispar och slevar och....*puh* Men som tur var så hade vi en kakmix från Kungsörnen i skåpet! En kakmix + lite vatten + en skål + en handvisp + en form = En god chokladkaka!

Nu är det bara den lilla detaljen att den ska gräddas i 50 (fem.. tio!) minuter innan man får sänka tänderna i den saftiga, färdiggräddade kakan... :( Nåväl... jag får väl hålla kaffet varmt en stund till...


Kakan och kaffe i mina underbara kaffekoppar från Lagerhaus! (Jag har två rosa som jag fick i present av den Mr.D)

Alesha Dixon - The Boy Does Nothing

Jag ÄLSKAR den här låten :)



Men videon är väl lite väl sexig... Det är synd, det sänker helheten. När man har en bra låt borde man inte behöva distrahera publiken med en massa tutt- och rumpskak! Jag hade hellre sett mer av de supercoola dansarna i slutet!

På ett bankkontor nära dig...


På argalappen.se finns de bästa lapparna från personliga parkeringsvakter och rriterade grannar mfl av typen "Ta bort luddet ur torktumlaren efter dig, annars...!" fast långt mer fantasifulla :) Tror ni denna kan kvala in?? :D

Släck lampan.

Det har varit mycket snack om Earth Hour de senaste veckorna och ikväll har det blivit dags att släcka alla lampor. Mellan 20:30 och 21:30 är det dags att visa att man bryr sig om vår miljö i en världsomspännande manifestation som för första gången ägde rum i Sidney 2007. Visst är det en fin tanke, men å andra sidan har Mr.D tenta imorgon, så vi får se om kökslampan kanske får vara tänd ändå :) Annars har jag föreslagit lite TP-spelande med levande ljus och lite morotsstavar med dipp. Vi får väl se vad det blir!

Jag hittade det här klippet på en annan blogg, det får en att vilja vara med:


Vill ha...!


Den här underbara muggen är, som titeln antyder, inte av papper :) En porslinsmugg med ett lock i silikon som ser precis ut som alla engångsmuggar som vi hivar iväg i papperskorgen när vi är i farten. MEN den här slänger man inte i första taget! Lite miljömedvetenhet i vardagen kanske inte vore helt fel :) Och inte minst så är den ju skitsnygg! 180 spänn HÄR. Jag hoppas kunna hitta den billigare nån annan stans...

Dumma Emil....

...eller egentligen är han väl rätt snäll, det hade ju kunnat blir riktigt pinsamt!

Läs alltid det finstilta innan du ropar hej över bäckenet... eller nåt i den stilen. När du handlar för minst 300 kr får du 25:- rabatt. Tönt Maxi.


Om jag hade pengar....dabadabadaba....


Tänk vad en liten värdecheck kan göra så stor skillnad för sinnesstämningen! Två dagar kvar till CSN och löneutbetalning med noll daler kvar på kontot. I två dagar kan man avsolut klara sig på det man har hemma, men för 25 kronor kan man få bra pluggsnacks eller lite mjölk om kossan skulle gå i sin :) Tack ICA Maxi! Dessutom fick vi lönespecarna idag och både jag och Mr.D kommer att få ut mer än vad vi hade räknat med! Yeii! :)

Miss i nassen...


Här sitter jag och har ingen som helst lust att gå och lägga mig... Kollar lite på Vänner och dricker lite polskt hallon-te. Utanför fönstret blåser det stormvindar Carola-style. Dom bara slänger sig emot fönstret! Men här inne är det varmt och skönt.

Det som gäller nu i dagarna är plugg non stop för att förhoppningsvis äntligen klara den här eländiga handelsrättstentan! *blä*
Det blev en omelett och kyckling till middag idag med lite citronvatten att dricka. Gott och enkelt! Dawid orkade som vanligt inte vänta, så han tog några mackor och lite snabbnudlar - funkar det med :)


FBK - SAIK


Lina är vår utsände i Löfbergs Lila Arena! Tack för den suveräna bildkvaliten, det känns nästan som att man är på plats ;)


Ställning just nu: 4-0 inför 3:e perioden. Det känns bra. Mkt bra.

Vårkänslor



Men vintern ska komma tillbaka i morgon :( Man får passa på att njuta idag då!


Intervjuoffer

Idag har vi träffat Åsa Pearce från Kristianstadsbladet och blivit intervjuade om hur det var att vara i Kina. Det var jag och Dawid tillsammans med Carl och Malin. Det gick jättebra och det kändes rätt avslappnat att sitta där och snacka (som ni ser....). Men direkt när hon och fotografen hade gått så började man undra över vad man hade sagt egentligen... Helst hade man ju velat skriva dit sina egna kommentarer själv, så det inte blir fel ;) Men jag tycker att hon lyckades bra. Jag vet inte om jag blev så jättenöjd med bilden dock haha ;)

Hon jobbar effektivt i alla fall, med tanke på att vi möttes på stan klockan 15 och sedan pratade i kanske en timme för att sedan ha artikeln publicerad och klar klockan 18! Imponerande :) Och i morgon kommer det i tidningen, med ytterligare några tillägg.. spännande! :)

Den ligger här om ni vill läsa!


-Å han ba shit... å ja ba nääe... å sen ba whoa!


Stackars knoen

Jag hörde precis på nyheterna att Scan i Kristianstad har blivit anmälda för att ha kokat två grisar innan de avlivats! Jag brukar inte beröras så mycket av alla skandalrapporter från olika håll, men det här lät bara för grymt... Det hade tydligen inte hänt igen efter att anmälan kommit in, och de skröt om alla nya installationer och kontroller de infört, men jag undar varför djur ska behöva kokas levande innan man inför liknande system.


-Snälla, döda mig innan ni kokar mig... *nöff nöff*

Kocken tar till orda

Efter helgens alla hämtpizzor och det kontinuerliga småätandet var det dags att laga lite "riktig" mat. Så igår kväll gjorde jag faktiskt ädelostsås! Första gången :) Jag har alltid tyckt att det luktar kräks och har alltid tagit aavstånd från allt som heter möglig ost. Men på senare tid har jag börjat smaka ädelostsåsen som dom säljer i pastavagnen vid skolan och den är jättegod! Och det blev faktiskt riktigt gott att göra hemma också. Köpte en bit Kvibilleost på konsum för halva priset, som visade sig gått över datumet med mer än en månad. Men osten är ju möglig redan från början, så spela roll tänkte jag ;)

Släng ihop lite creme fraiche och ädelost och hetta upp i kastrull tills osten har smält. Salta och peppra! Ät med pasta - gärna lite större sort, såsom penne eller cotelli (rör eller skruvar). Superenkelt!

Det finns en massa sätt att variera såsen på också, så nästa gång tänkte jag göra med grädde och en annan ost och se om det blir stor skillnad.

Vad äter ni när det ska gå snabbt och vara gott?

Folk och folk


Ibland blir man uppriktigt förbannad på folk, som tror att dom kan tala till en precis som dom behagar. Det är riktigt roligt när det kommer in en trulig j*vel och hans första ord till mig är "...Och jag tänker fan inte visa nån legitimation det ska du ha klart för dig, jag har varit kund här i 50 år, det är du som är ny, så jag ska fan inte behöva visa nån legitimation! Då byter jag hellre bank!" Ehh... okej... Hej.

Kul.

Nästa kommentar är "...Och du ska aldrig berätta för någon att du jobbar på bank. Säg att du spelar piano på en porrklubb, det är mycket mer nobelt." Eh...jaha? "Jo, det är det fanimej."

Han fick sina pengar efter att en kollega nickade medlidsamt åt mitt håll. När jag frågade vilka valörer han ville ha, svarade han "Stora jävlar, som är lätta gömma för käringen." Najs. Alles klar, dags att gå och lämna mig ifred nu...! Men inte utan att lämna efter sig ett sista litet guldkorn. "Vet du vad likheten mellan en kondom och frugan är:?" (SUCK!) (och med en stor andel trötthet i rösten svarar jag) Nej... det vet jag inte.. Jag stängde av öronen omkring här, men vad jag uppfattade var något om att de båda var i plånboken och höll på... "blablabla sexistisk slutkläm blablabla...HAHAHAHA!!"

Örk.

Och det tråkiga är ju att man har så många gulliga kunder som är jättesnälla och lätta att ha att göra med, men får dom ett helt inlägg tillägnade sig på bloggen? Nänä... Så orättvist det kan vara här i världen...


Puss till alla ni som behandlar varnadra med respekt och som är allmänt snälla och trevliga!

Good Morning!

Det var tungt att komma i upp i morse. Men nu har man duschat och ätit lite yoghurt och snart blir det en liten promenad till skolan. Det ska faktiskt bli riktigt skönt och uppfriskande, bara man kommer iväg i tid. Det värsta jag vet är när man har långt att gå och man vet att man är sen. Då blir det inte någon fin och fräsch morgonpromis. Då blir det en panikartad svettfest :)

Därför ska jag sminka mig nu!

Kram och puss och ha en bra dag!

Kolla!



Ett litet SMS trillade ner i inkorgen med det lyckobringande meddelandet att ett paket från H&M hade anlänt i mitt namn! Jippiii!




Och kolla vad fina saker som låg däri!!! :)

Jag ville egentligen vänta med att visa dom tills vi fått nya soffan och dom verkligen kan skina i sitt rätta element! Men dom var så fina, så jag ville inte vänta!! Och det kommer nog ett inlägg snart om både soffa och kuddar.
Och nu väntar jag bara på dom fina handdukarna som kommer i slutet av månaden :)

I morgon är det föreläsning och jobb som gäller. Jag hoppas att det kan trilla in lite extra kosing i nästa månad också. Jag har ju kunnat jobba en del sen jag kom hem så förhoppningsvis blir det ett litet tillskott även denna månad. Det är ju inte direkt feta checkar man får från CSN, så... Inte för att vi får checkar över huvud taget, men ni fattar... ;)

Men nu är det nog läggdags om man ska orka med en morgondag.

Puss på er!

Word of the day




























Är du också mjukstark? :)
Den här lilla stickersen satt inne på toaletten på ett av kontoren och har förmodligen suttit där sedan 70-talet!

Hur är man när man är mjukstark?

-En känslig muskelknutte?
-En gräddig het salsa?
-Förmodligen är man ett mjukt men slittåligt skithuspapper! :)

Vem vet...? Vet du?

Efter regnet kommer solsken...

...men så länge orkar jag inte vänta!

Idag begav jag mig till solariet för att få lite färg på min bleheheka hud. Något slog mig väl på plats! Det är inte förrän man verkligen ser någon komma ut ur rummet innan man själv ska gå in, som man inser att det faktiskt har legat någon och svettats på den bädden som man precis tänkte ta plats på... Och när det dessutom är en överviktig kräftröd gubbe som kommer ut... ja då börjar man nästan ångra sig. Nästan. Däremot tror jag ladrig att jag har torkat av solariet så noga som jag gjorde idag :)

Dessutom blev det ett monstersolarium som blev ledigt först. Jag tryckte på en knapp mitt under solningen och fick mig en dusch! Snacka om chock när man får kallvatten över sig medan man ligger och steker :D Men nu när man har fått liiite färg känner man sig i alla fall lite mer som männsika och lite mindre som ett lik.


Burgare på burgare


Det var alltså hamburgerhelg i helgen! Fredagkvällen blev det hemknådade burgare med sallad, honungssenap och blandade pommes. Vi hittade Santa Marias hamburgermix på konsum. Den var faktiskt riktigt god, bara blanda med vatten och köttfärs och fixa burgarna :)

Och det blev ganska många burgare, så det räckte till lite lunch på lördagen. Då stekte jag på lite grovt bröd i olivolja och havssalt som blir perfekta hamburgerbröd :)
Yummy...!

Tårtkalas på lördagsnatta


Det har varit en pysslig helg! Igår var det hemlagade hamburgare och egenhändigt hopknåpad honungssenapsdressing och ikväll gjorde jag choklad- och hallontårta :) No reason. Ibland blir man bara sugen på tårta! Tack Nigella för receptet!




Sugen?? ;)

HM Home!

Nu har jag beställt lite smått o gott från HMs nya heminredningskatalog! Tre jättesnygga kuddar i väldigt udda och omaka mönster, precis som det ska vara :) Dom kommer att sitta så fint i den nya soffan... när vi tillslut bestämmer oss för att köpa den :)

Och den här jättesnygga handduken! Det är den klassiska vita, rödrutiga kökshandduken som har smyckats med snyggt svart och gult tryck! Men dom skulle inte kunna levereras förrän i början på april, så det blir att ha tålamod :'(


Snygga, va?! :D
(De måttar 30x60, 50x50 och 60x60)

Torsdagsmys




Idag var det föreläsning mellan nio och tolv det bästa med det är att man är hemma igen vid en riktigt skön tid. I brevlådan låg ett nytt nummer av Damernas Värld och bara väntade på att bli bläddrad :) En kopp chokladcappuccino och lite valdnötsbröd med skinka och tomat till det och regnet som smattrade lätt på rutan och man mår ganska bra!

För en liten stund sen sluuukade jag ett litet mellanmål i form av en jordgubb-apelsinsmoothie! Så himla gott och så enkelt. Frysta jordgubbar och apelsinjuice - tjoff ner i mixern - brummbrummbrumm och voila!


Ser ni vad fint jag gjort på väggen bakom?? :) Nej, jag har inte målat själv, det är underbara wallstickers - klistermärken alltså!


Nu är det middagsdags!
Puss


Omstruktureringar

Dawid hälsade på familjen i Kalmar härom dan och passade på att titta in på IKEA. Han köpte några hyllsektioner till förvaringsutrymmet i hallen och två hyllplan till det outnyttjade skåpet i köket. Nu har vi byggt ihop allt och satt det på plats! Nu håller jag på att successivt fylla upp det med lite pryls! Ska bli så sköönt!! Det känns skönt att vi redan börjat få undan lite grytor och krukor och annat tjafs som inte haft någon egen plats förut. Plötsligt så får man lite ytor :)



Före


Efter!


Hallå - Skillnad! :)

Ett av årets melodifestivals bästa bidrag:


God morgon!

Idag har vi varit uppe med tuppen. Klockan ringde halv sju och vi var ute på vägen kvart i :) Dawie hade tidigt jobb idag och jag har föreläsning klockan nio och efter det flänger jag ut till Degeberga och jobbar 2½ timme och sen hem igen! Men det är svårt att säga nej när Tina ringer och låter alldeles uppgiven på rösten och ber "snäälla..". Det blir ju några hundralappar i alla fall.

Nu är det dags att lägga på ansiktet och sticka iväg!

God morgon på er folk!


Första riktiga skolkortet ärades med lösspetskrage och mörkblå mysdress :) Tack mamma!

Till dig, Baby!



Scrubs!

Det KAN inte finnas en bättre komediserie just nu! Jag har spenderat dagar i sträck utan längre avbrott än nödvändigt för matintag, toalettbesök och även viss konversationstid med min sambo, med att kolla på alla säsongerna som vi köpte i Kina. Det blir inte gammalt!! Ahh.... så bra :)

(Och ja, man blir aningens socialt efterbliven, men det kan det vara värt!)




Jag döör....! ;D


Dumma kille!


Det värsta med att ha en kille som alltid nappar på godiserbjudanden såsom ICA Maxis senaste: 10 bitar för 39 kronor är att man, fastän man inte brukar äta godis, blir sugen när man inte har nåt bättre för sig och dom bara står... precis där, alldeles intill en... inom en armlängds avstånd. Dumma kille!



RSS 2.0