Magic fingers!



Titta vilken duktig karl man har!

Först lossnade hela slangen från blandaren och det bara spruutade vatten rätt ner i golvet! Liiite svårt att duscha då. Men tydligen kan man använda lödkolven på sprucken plast också :) Men jag tror nog ändå att det börjar bli dags att införskaffa en ny, kanske inte den billigaste från Harald Nyborg den här gången.

Puss

(Ja, det är vääldigt mycket kalk i Kristianstadvattnet. Nej, jag orkar inte putsa kranarna varje dag... eller jag menar någonsin...)

Klibb...!


Gröt utan mjölk... ELLER SALT... är tråk...

God morgon!

Å ja just det!

Ser ni, på samma bild som i förra inlägget?? Ett helt gäng färgglada mockakoppar med guldkant - supersöta!



Och kolla här!! Ett helt gäng färgglada mockakoppar med guldkant - underbara och mina!! Yeah, baby!


Kina-kickor!

Kolla vilken sötnos som dök upp i senaste numret av ELLE interiör!!





Och kolla vilka heta brudar som flyttade in hos mig för flera månader sen! Någon mer som ser likheten? Hehe... I got style :D

Bokrean 2009!

I år skedde det, i år gjorde jag det, i år var det dags! Jag besökte bokrean vid tolvslaget inatt (med en smått trötter gubbe vid min sida så klart)! Jag har sagt det så många gånger, men alltid fegat ur och valt sömnen och värmen från min säng över den bitande envisa februarinattens kyla. Men inte i år - no no!




Det var faktiskt mysigt :) En liten skara människor som hade samlats utanför stadens två bokhandlar (eller boklådor, eller vad det nu heter...) och under en biblioteksliknande tystnad gled folket sedan omkring bland högarna av nyupptryckta romaner och historieböcker. Det var fint.





Och äntligen fick jag lägga vantarna på mitt eftertraktade byte - Mats-Eric Nilssons Den Hemlige Kocken. Nu ska jag lära mig om alla farliga e-ämnen och smakförhöjare som vi stoppar i oss. Jag ska bli införstådd i storbolagens masslögner om "hemlagat" och "nyttigt" och "nyckelhålsmärkt". Och jag ska försvåra valet mellan mitt liv som student på budget gentemot viljan att vårda min kropp. Det ska bli kul :)



Stieg Larsson, Nigella Lawson och Pamela Anderson fick även dom följa med hem till mig :)

God natt på er snusmumrikar!

Josse hjärta pappas tomatsås

Man får alltid med sig en smula ny kunskap när man har varit på besök hos päronen :) Den här gången blev det pappas pastasås! Supergod tomatsås på...ja...tomater! Inspirerad av Paolo Robertos italienska mormor eller något åt det hållet :)

Det som är bra är att man inte behöver oroa sig för en massa konstiga tillsatser och E-ämnen och annat snusk samtidigt som det är suuuperenkelt att slänga ihop! Ingredienserna till basen är: Olivolja, vitlök, tomater och salt och peppar. Sen kan man variera den till oändlighet!

Jag gjorde den med champinjoner. Kanooongott :) Dawid önskade korvgrytsvarianten nästa gång.

Ingredienser till 2 pers.:

Olivolja (generöst), stora vitlöksklyftor (2-3 st) - delade i bitar, tomater (ca 5 st, lagom mogna och fasta), salt och peppar.



Häll upp några matskedar olivolja så att det täcker botten på en kastrull väl och bildar ett "bad" till några stora vitlöksklyftor. Låt vitlöken fräsa medan du hackar tomaterna. De ska ligga och puttra tills de blivit riktigt brända! Men använd locket för det SKVÄTTER het olivolja!

När vitlöken är färdikstekt och tomaterna är hackade plockar du försiktigt upp bitarna ur kastrullen och öser i tomaterna. Rör om regelbundet tills tomaterna blivit alldels mosiga och såsiga Det ska vara riktigt geggigt. Salta och peppra!




Jag piffade till såsen med lite färska champinjoner (som jag tänker steka ännu lite längre nästa gång) och chilikrydda.
Det bästa med den här såsen är att det inte finns några direkta regler, så kör på magkänslan och följ smaklökarna!

Pappa, något du vill tillägga??


Arboga

Då har man varit här i hembygden i några dagar och det har varit precis så som det ska vara. Lugnt och skönt med lite fika, syskonfight, gamla skolkataloger och snöracing på småvägarna. Som sagt... precis som det ska va'!

Ikväll ska jag hem till syrrans PV där vi i gäng tydligen ska kolla på Let's Dance (mitt favoritprogram......hrm..) och äta lite kebabish. Men jag tar ju med mig tiolitarn med rödtjut... hehe. det borde ju kunna lätta upp vilket småförnedrande cha cha-nummer som helst ;)


Så här fin utsikt hade vi över sjön ikväll...


Och pappa passade på att bjuda mig på en smarrig wirre.



Jag, mamma och Lina mysfikade med Malin och jag kelade lite med världens bästa Sixten! En sån liten pluring... :)


Kram

Gammal gumma...

Kväll igen... eller ja, egentligen är det väl natt för de flesta, men ni kanske vet hur jag/vi är...? Sällan man ligger nedbäddad för tolvslaget. Och man gnäller lika jäkla mycket varje morgon. Man borde ju ha lärt sig efter snart 25 år... 25?! TJUGOFEM??? Hjälp...ska jag bli 25 i sommar?? Jag har rent teoretiskt vetat om det, men det är annorlunda att se det i skrift... Nu måste jag nog gå och lägga mig, annars kommer mitt fejs vara en 30-årings innan jag vet ordet av! Skönhetssömn heter det ju. Och det ska tydligen hålla en ung.

I morgon är det föreläsning. Handelsrätt, sen ska jag och Jessica laga lunch och baka lite :) Och självklart måste man gosa lite med deras superenergiska lilla Labradorvalp, Hobbe, som är ett sånt charmtroll!

Kram


LillePlutt :)


Cookie-tajm!




1. 
Rör samman smör, socker och vaniljessens (eller vaniljsocker) i en stor skål. Tillsätt ägget, lite i taget, och rör blandningen luftig. Använd en elvisp om det underlättar, men smeten är väldigt trög.

2. 
Sikta ner mjöl, salt och bikarbonat och vänd ner det i blandningen. Vänd ner all hackad choklad. Lägg dessertstora klickar av smeten på smörade bakplåtar (smörpapper funkar också bra). Se till att de har plats att flyta ut under gräddningen.


3. 
Grädda kakorna i 180° i 10-12 minuter eller tills de är krispiga på utsidan men fortfarande mjuka inuti. Låt kakorna svalna på plåten i några minuter innan du flyttar dom.


Piece of cake, eller hur?!


Smaaarrigt!


Lite mys från valentindagen!


Lite mini-scones på morgonen :) Ska alltid baka scones i muffinsformar fr.o.m. nu! Helt perfekta munsbitar.




Jättefina blommor från både Sjölyckan och min mysiga sambo :)



Och lite mat på kvällen! Pizzabagaren skrattade lite åt min beställning... men han hängav sig åt uppgiften och visst blev den fin? :)



Kakbak!

Till dig Sandra (om du läser!) tänkte jag göra ett inlägg med receptet på de där goooda kakorna som du efterfrågade sist ;)

Jag ska baka dom ikväll, så ska jag passa på att slänga in en bild på mästerverken ;)

Så ge dig till tåls i några timmar till, så ska du få de magiska ingredienserna till slut! Jag sitter på jobbet nu och slutar om en kvart och sen är det bara hem och baka, baka liten kaka!!

Simma lugnt!

Omstart!

Hej allihopa!

Då var den nya bloggen invigd! Jag kände att den gamla bloggen och adressen inte representerar innehållet så mycket längre ;)

Jag har fortfarande lite mer Kinabilder som ska läggas ut i kollage och dom kommer att hamna på gamla bloggen, men oroa er inte, jag kommer att tala om precis när det sker :)

Det kommer förmodligen ta en liten stund innan jag kommer igång med stylingen av det här stället, men jag ska försöka hålla er uppdaterade så gott jag kan!

Välkomna hit!

//Josse
En liten valentinhälsning så här dagen innan!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0