Varmt och kallt

När graderna kryper neråt nollan utanför är det skönt att kunna värma sig med hösten stora plus i kanten: Grönsakssoppan :)



Det blir definitivt soppa i matlådan i morgon! Smarr :)

Höstig helg

God afton, god afton!

Här i Skåne har det varit en lugn och vacker hösthelg, med promenader och mysigt fikabesök :)
Hur har ni haft det?









Och precis som jag trodde, blev liljorna riktigt praktfulla till slut!


...och i onsdags fick jag gulla med världens sötaste små tåssingar :) Tack för lånet, Ebba!




I morgon tar vi nya tag igen! Ny vecka, nya utmaningar!


KRAM

Och måndagens lunchlåda innehåller...



Blomkåls- och morotssoppa med gästspel av potatis och gul lök. Jag utgick ifrån ICAs billiga veckan-recept, men fick freestyla lite eftersom jag varken hade palsternacka eller purjo hemma. Det gick bra ändå :)


God natt, Alle!

Dagen shopping

Dagens sväng på stan resulterade i en kakburk och en karta djuriska örhängen :) Och Dawid handlade på HM för första gången och gilla't. Grattis, knasboll :P





Sedan blev vi hungriga och gick till Kristianstads äkta italienska restaurang, som nyligen börjat servera pizzor också! La Finestra Italiana heter den och jag kan tala om att det inte ens var samma maträtt som de pizzor vi brukar köpa hos våra grannar San Remo och Katrins. Så dit kan man gå om man vill lyxa till det någon gång ibland, men ändå är sugen på pizza ;)



Mums! :)


Nu: Biljard!


Trevlig helg!

Köldbiten

Äntligen fredag. Veckan har flugit förbi, men ändå känner jag mig så sliten i kroppen, så helgen kommer mycket välkommen. Hösten har börjat ge sig ordentligt tillkänna med mycket regn, blåst och ruggigt låga temperaturer även inomhus. Just nu sitter jag och kastar lystna blickar efter idolrockern Jay Smith ;) ...med benvärmare på handlederna och flackande ljus runtom i lägenheten. I morgon blir det bilbesiktning och en sväng på stan på dagen och biljardlir på kvällen. Blir najs :)



Köpte med mig lite liljor på vägen hem från jobbet idag :) Det kommer att bli ritkigt fint när de exploderar tror jag! Och vi lyder rådet familjen Panke gav oss till examen och Njuter av livet.

Puss

Rosa oktober!

Tänk att man under hela oktober månad har en superviktig anledning att inhandla diverse flickrosa produkter! Självklart drar man sitt strå till stacken, inget snack! Om jag då måste köpa godis eller te eller kanske porslin eller hemelktronik eller något annat oplanerat, så får det väl bli så ;) Det är välgörenhet!






Än så länge har jag varit lagom behärskad, men den rosa månaden har ju bara börjat för sjutton!


Ut och bidra med er!

Världens mysigaste söndag :)

Äntligen fick jag träffa världens sötaste Ebba! Man skulle kunna säga att jag lade vantarna på henne en smula... Men finns det för en gångs skull tillgång till lite bebisgos, ja, då passar man ju på! :)

Som färdkost, fick vi med oss en påse guldgula trattisar. Och för att de ska hålla sig fräscha ska de tydligen inte ligga i plastpåse, så för oss som inte har travar med papperspåsar liggandes, gjorde vi som Kajsa Warg ;)


En påse fullproppad med småländsk svamp...



...men inte flugsvamp...!



Det blidde en härlig pastasås på skogens guld.

Tack för inspirationen, Malin! ...och för maten och för svampen och för att ni producerat världens sötaste lilla sparv! :)


Nu är det läggdags för länge sen!

Najtinajt.

RSS 2.0