Muffins och bullar och gränsöverskridande kontrakt

Här sitter man och tragglar med böcker och papper inför tentan på fredag. Det är agenter hit (inte ens de coola med pilotbrillor) och distributörer dit... Incoterms och CISG-konventioner. Bla bla bla.... Men så plötsligt dyker lille D upp i hallen med ett paket som låg i brevlådan. Vilken perfekt dag för en liten tidningspremie att dimpa ner :) Muffins- och kanelbulleformar från kalasform! Inte för att jag hinner baka nåt innan tentan, men det är alltid kul med presenter. Dessutom har jag ju de fina prickiga formarna som jag fick i julklapp av Lina också. Nu måste jag ju nästan ställa till med muffinskalas :) Och, just det! Jag väntar ju på te också, från Friggs. Härligt med premier och kuponger, inte sant? :)


Tidningspremie från ELLE mat och vin :)


Och söta, rosa julklappsformar :)


Kalas!!

Baka liten...




Jag hittade ett jätteenkelt recept här, hos söta saker! Jag lyckades inte ritkigt med konsistensen och fick tillsätta lite mer vatten och olja för att få ihop degen, men visst blev det gott ändå! Jag penslade kexen med lite olivolja och smulade över flingsalt för ett lite snacksigare resultat. Till nästa gång ska jag tänka på att verkligen kavla ut degen ritkigt tunn för att få den ordentligt krispig och kanske byta ut peston mot timjan eller någon annan krydda.

Jätteroligt recept, som är lätt att variera och går snabbt att slänga ihop :) Jag ville bara tipsa er om det!

Nu ska jag ta mina små knäckefötter och doppa tårna i en burk philadelphia och passa på att njuta av att det fortfarande är helg!

Guten Abend!

Smarrlördag!


Idag har ugnen här hemma gått het, så att säga ;) I morse (vid lunchtid) bakades det sconesmuffins till senfrukosten. Därefter svängde jag ihop den goda kladdkakan igen, men lyxade till den lite med Leilas recept på cream cheese frosting med citronsmak. Och jag kan tala om för er att det blev g.o.t.t. - gott! Mängden frosting var kanske i mesta laget, men det är svårt att behärska sig när man väl fått smak på sockret.

Nu på kvällen fick det bli ugnsstekt kycklinginnerfilé med rostade rotfrukter och en het yoghurtsås från månadens Buffé. Det gick hem det också :) Det var länge sen jag var så här effektiv i köket. Dawids lillebror Konrad är här och hälsar på i helgen, så det kan ha med det att göra. Det är lättare att bjuda till när man har besök.

Malin blev ju lite sugen på att prova kladdkakan också, så jag lägger ut receptet om någon mer kanske vill testa. Receptet kommer ifrån en bok som heter Tjejer i köket, som jag fick för flera år sedan av Ida och Emil. Frostingen finns i Leilas A piece of cake.


Kladdkaka:

100 g smör eller margarin
2 ½ dl socker
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
2 ägg

Till formen:
Smör eller margarin
Ströbröd

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
3. Smält matfettet i en kastrull. Låt det svalna lite grand.
4. Blanda socker, mjöl, kakao och vaniljsocker i en skål.
5. Tillsätt äggen och det avsvalnade matfettet.
6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
7. Låt kakan svalna innan du lossar den ur formen.


Leilas Cream Cheese Frosting:

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g philadelphiaost

Gör så här:

1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
2. Färga eventuellt frostingen med karamellfärg.
3. Bred frostingen över kakan och garnera med rivet citronskal eller mörk choklad.


Mängderna i frostingreceptet är taget direkt ur kokboken, men till den här kakan räcker det säkert med bara hälften.


Hoppas att det blir lyckat!

Nu ska jag krypa upp i soffan med lite kladdkaka och en kopp te :)

Sov gott!

Dagens näringsriktiga


Fyra kronorsnudlar med kolsyrat kranvatten. Ooh yea...


Gårdagens näringsriktiga var däremot desto smarrigare...

Tjocka, feta American Pancakes. Mh'mmh....

Det luriga med dessa svårfångade läckerheter är att så fort de landat på din tallrik med sylt och grädde (eller vad man nu föredrar) så är de vips(!) borta! De är helt omöjliga att fånga på bild i all sin rättvisa prakt. Så gärna vill de ner i magen - där de hör hemma ;) Hey, who am I to stand in their way?

(Receptet hittade jag här - i söta BAK FIAs blogg)


En nyfunnen frukostkärlek



Kesomackor med skinka och tomat. Helt perfekt till frukost, kvälls- eller mellanmål. Gott och nära på nyttigt :) Keso innehåller bra proteiner och inte särskilt mycket fett. Ergo - lätt på samvetet! Dricker man sen grönt te eller Oatly havredryck till, så blir kroppen ännu gladare :)

Jag provade Keso för första gången i förra veckan. Har jag levt under en sten eller?

Halleluja!

Jag har lyckats!



Jag har gjort den perfekt kladdiga kladdkakan! Det ser kanske inte så ut, men för första gången i mitt liv har jag lyckats fullkomligt med konsistensen på en kladdkaka! Det ska tydligen vara bland det lättaste man kan göra i bakväg, men jag har då aldrig lyckats. Förrän nu! Av med hatten och fall till marken i ödmjukaste beundran, ty det har skett, stunden är kommen. Idag är dagen D. Eller K, hur man nu ser det.

Jag hoppas att nyheten kan bringa er lika mycket upprymdhet och fröjd, som den har mig. Jag känner mig ärad att få dela denna glädjens dag med er. Tack. Och god natt.

I'm baa'aack!

Efter mycket om och men, sitter jag nu här igen :) Jag antar att det är kutym att önska gott nytt år och god fortsättning m.m. m.m. m.m... Men det blir så otroligt uttjatat, och därför kommer jag heller inte att göra någon sammanfattning av mitt år som gått, eller årtionde heller för den delen... Fast nu när jag tänker på det, vore det ju ganska kul att se hur man sett ut och förändrats från år till år... nej, det är för mainstream! Jag ska fortsätta att blogga lagom sällan och bara visa upp bilder på vad jag äter, diverse naturfenomen och eventuellt inzoomade detaljer i hemmet som ser snygga ut, utan att avslöja för mycket om hur det egentligen ser ut runt omkring, helt rebelliskt unikt som ingen annan aktör i bloggosfären! Typ.

ÄH.. SKIT SAMMA! - GOD FORTSÄTTNING, ALLIHOPA! :D


Idag har jag invigt en av mina finfinfina julklappar! :D


Finfinfina Dualiten :) Tack mamma och pappa!

Och titta vad bra det blev!!! :)


Jag har fått jättemånga, jättefina klappar denna jul och det är tydligt att det lönar sig att helt skamlöst fläka ut sina önskningar på det världsvida nätet :) Katching!

Tack så jättemycket för alla fina böcker, kökstillbehör, tidningar och diverse hemdetaljer! På söndag, t.ex. tvättas och bäddas sprojlans nya sängkläder i. Det ska bli skönt!



Kram och puss på er!


RSS 2.0