China, I miss U!





























Några gamla favoriter!

En vända på stan

Idag har det varit en alldeles underbar vårdag med sol och fågelsång. Och den Skånska blåsten, som man sällan slipper undan. Men det var fint ändå. Både jag och den andra hälften fick med oss en bra fångst hem, för ovanlighetens skull. Dawid köpte 15 par stumpor åt oss var, så nu behöver vi aldrig mera tvätta :D Och jag är väldigt nöjd över att jag lyckades hitta en marinrandig trekvartsärmströja till jobbet och en marinrandig t-shirt/klänning till slappardagar. Dessutom fick jag med mig en supersöt sommarklänning från Åhléns och en vårjacka därutöver. Helt galen shoppingdag (i mina mått mätt). Nu är det bara nya vårskor och några snygga chinos kvar att införskaffa... för den här gången!


Jag är inte helt bekväm med att lägga upp bilder på mig själv i bloggen, men den här klänningen var jag däremot så bekväm i att jag ville visa upp vad som förmodligen kommer att bli mitt favoritplagg i sommar :) Och inte nog med det, den fanns i många olika färger och mönster, så det kan nog bli både en och två till i garderoben...

Det bästa inköpet den här dagen måste nog ändå vara den här skitsnygga tavlan, som ska hänga över tv:n! För det är lika bra att inse. Vi kommer inte att köpa en platt-TV och montera upp den på väggen medans vi bor kvar här ändå!



Sjukt snygg va?? Vi köpte den på Borett, som har slagit upp dörrarna till sina nya lokaler. Om de hade en bra butik innan, så har de en grym butik nu! Dubbelt så stort, med dubblet så bra sortiment :) Livsfarligt!!!

Nu sitter jag och sörplar på lite kungligt kaffe och det smakar... helt vanligt. Men det var ju en fin förpackning i alla fall ;)



Kram

"Are these Chicken wings or Angel wings??"



Den här nattamaten är det godaste jag har ätit på länge!!! Jag råkade köpa fel sorts kyckling, när jag för några veckor sedan skulle köpa drumsticks och fick med mig kycklingvingar hem. Och jag inser nu att det inte bara var slumpen, utan att någon typ av högre makt styrde mig i rätt riktning och ledde mig till detta recept. Efter viss modifiering blev resultatet en mariad på vitlök, soja, sambal oelek, cayenne, het paprika och pepsi... Vem kunde ana?? Jag kryddade därefter vingarna med grillkrydda, peppar samt flingsalt och magi uppstod. Jag börjar inse varför jag, som liten, bara åt skinnet på grillkycklingen! :) Jag kan säga så mycket som att nästa gång skippar vi pommesen och dubblar kycklingarna.

You are very welcome!

Grattis, fina Pappa!

Om någon har missat den fina bilden på Magazin24 idag, så är det bara att klicka på den här länken! Pappa skulle bli så glad :)



Grattis på födelsedagen, världens bästa Pappa!


Min egen müsli!





Lika kul som gott från Risenta :) Jag sprang in lite snabbt på Coop efter jobbet och skulle handla lite till maten och där hittade jag müsliingredienser i lösvikt! Som att plocka lösgodis till frukosten. Najs!

Världsgott!

Tre gånger har jag bakat det här brödet nu och det blir bara bättre och bättre! Jag tror aldrig jag har bakat bröd tidigare, om man inte räknar scones då... Men den här limpan är så enkel och god, så man kan slänga ihop den lite snabbt när som! Har man bara allt hemma, är det nästan enklare än att baka sockerkaka. Inget vispande eller onödigt kladd och dessutom... nästan INGEN DISK! Det är bakning när den är som bäst! :) Receptet kommer ifrån Arla.se och har bakats runtom i bloggosfären ett tag nu. Och det kan jag förstå. "Hurtbulle" kallas den och receptet finns här :)



Här nu sist, hade jag ingen yoghurt hemma, så den fick bytas ut mot filmjölk och funkade minst lika bra! Det som är kul med det här receptet är också att man kan blanda i lite vad man vill. En gång bytte jag hasselnötterna mot valnötter och strödde flingsalt över limpan innan gräddning. Sist ökade jag istället mängden hasselnötter och tillsatte torkade tranbär och solrosfrön. Dessutom bytte jag en dl vetemjöl mot dinkelmjöl fullkorn. Har man sen inte bikarbonat hemma, går det bra att ta dubbla mängden bakpulver istället. Det här receptet kommer att få hänga med länge i olika varianter, det känner jag på mig :)



Nam nam!

Te...te...te-terapi!

Jösses Amalia, vilken dag det har varit :)

Vid ettiden kom Jessica och hälsade på och bjöd på fika. Därmed fick jag en välbehövlig spark i baken och i morse åkte dammsugaren fram. Efter några timmars snicksnack åkte hon vidare och införskaffade sig en motorcykel våren till ära och jag gick ner på stan och köpte lite te.

Jag kände mig lite krasslig i halsen och tyckte att det var dags att unna mig lite lyx. Jag kunde tyvärr inte hitta några Kusmiteer, men däremot har The Spice Tree såå många goda teer i jättevackra burkar.



Det här teet kunde jag inte ens lukta på, men burken var så vacker att det spelade ingen avgörande roll :)


Ett Oolongte med smak av granatäpple luktade himmelsk i butiken och det smakade lika gott hemma med lite honung i.




Det som är så himla bra med dessa teer, är att det är löste i påse! Det smakar liksom lika fräscht som ett te i lösvikt, men det är smidigt förpackat i små pyramider :)


Kanonish! (...och ja, jag gillar te!)


Dessutom sprang jag på chiliolja, som jag har letat efter (mer eller mindre aktivt) sen jag kom hem från Monaco för drygt fyra år sedan (det är säkert inte svårt att göra själv genom att hälla i lite krossad chili i en flaska olivolja... men vem orkar...?)! Då var det i alla fall jääättegott att ha på riktig stenugnsbakad pizza, så nu får vi hoppas att det passar lika bra på svensk pizza :)




Dessutom står våren i full blom och det gör ju inte saken sämre :)



Nu ska jag gå och möta revisorn (Dawid, alltså) och sen ska jag baka lite bröd.


Trevlig helg!

RSS 2.0