Så nyttig man kan vara då!

Tack för era tips och åsikter i soffdilemmat. Vi kom fram till att... vi måste åka till Mio och provsitta en gång till!


Nu är jag mätt mätt mätt!

Det blev en nyttig kvällsmiddag idag. Tomatsås med rödlök, vitlök, champinjoner och kikärter! Kikärter är ett jättebra substitut för kött. Inte riktigt lika gott, men absolut ätbart :) Dessutom ska de vara riktigt nyttiga! En liten sallad till det och man mår som en prins(essa).

Nu ska det bli en liten bärsmoothie till efterrätt! Lika bra att köra på när man är inne i ett flow :)


Bild från gogreen.se

Ny soffa!

Kollage med bilder från Mio.se

Vi står i valet och kvalet inför soffköpet. Vi har ju pratat om den här soffan så länge och vi har varit helt inställda på att när det blir dags ska det bli den gråsvarta soffan "Sit down" (undre bilden). Men nu när det börjar bli dags att bestämma sig, har vi fått upp ögonen för "Monza" (övre bilden). Plötsligt känns den mycket tilltalande! Vsserligen lite fastare och tydligare skarvar mellan dynorna (nackdel vid filmmys), men samtidigt ljusare och lite mer "vuxen". Sit Down-soffan är jättemjuk och tv-vänlig, men kan å andra sidan bli lite osmidig i längden om man vill använda soffan till att fika och äta i.

Ljus funktion eller mörk slapp...tion? Det är frågan.

Den ljusa Monza-soffan ser större ut på bilden, men måtten är så när som på desamma och färgerna är som syns på bilderna.

Jag blir galen, för varje gång jag tittar på bilderna, så ändrar jag mig!!! *gahh..*


Hjälp!


Blixtar och dunder, magiska under!

Åskväder i Skåne ikväll. Stora blixtar lyser genom trädkronorna här ute och mullret omfamnar en i mörkret, vänligt men bestämt. Det är första åskan som jag varit med om i år och det är mysfaktor :) Det får mig att tänka på en natt i Kina när blixtarna höll oss vakna i flera timmar och lyste upp hela rummet som att någon slagit på discolamporna! Vi försökte filma det, men allt blev så töntigt eftersom vi pratade hela tiden, så jag kunde aldrig lägga upp det på bloggen :)

Imorgon är det klämdag, men vi jobbar ändå!

Nu ska jag pyssla om min partner, som gråter över sin träningsvärk :)

Puss

Arbetsskada

Det är brutalt på banken. Mitt under ett ärende bankar jag knäet rakt in i datorn som hänger under skrivbordet och i samma ögonblick slocknar skärmen och datorn ger ifrån sig ett uppgivet "ddrrrrssst!". Proffsigt värre :) Kunden och hans svårignorerade son får vänta tills jag har startat om och startat upp alla program igen... Aldrig har sekunderna gått så långsamt! Tur att det var lugnt just då, annars hade man fått många (fler) irriterade blickar, det lovar jag :)


Hårt dator, mjukt knä... :'(


Bläääh!!!

Här sitter man och tittar på kvällens avsnitt av Grey's Anatomy helt i godan ro utan minsta misstanke om att något medicinskt ska inträffa MIG. Plötsligt kliar det till lite på foten och jag känner en liten knopp och tittar ner och ser ett litet smuts på ovansidan av foten. Försöker borsta bort, men det sitter fast! PANIK!!! EN FÄSTING!!! NOOOOOOO!!!!

In på toa och upp med foten på handfatet för att se bättre, men så inser jag att jag är den mest oviga människa jag känner (speciellt som jag tokcyklade i en timme igår!) och kan inte luta mig för att se över huvud taget!

DAAWIID!!!

Och visst var det en ettrig liten sugare som bitit sig fast! Men det verkar som att jag kände direkt när har högg, för han var platt som en pannkaka och man kunde liksom flärpa honom fram och tillbaka - äckliga små djur det där.

Men med pincetten i högsta hugg kom min räddare i nöden till undsättning och fästingen är nu historia.

Det ironiska är att jag bara var ute på gräsmattan i max två minuter och plockade syrener för att sen gå in igen! Och nu kryper det på hela kroppen och byxorna är brända (eller ruskade och slängda i tvättkorgen åtminstone)!

-Doftspridare med otrevliga bieffekter!


...

Jag har varit på spinning...

...Need I say more?


Kött är dyrt...

...och därför var det idag första gången på välidgt länge som jag och älskling kostade på oss lite riktigt kött. Man äter ju såklart köttbullar, köttfärst och korv och annat b-kött som malts ner till oigenkännlighet för att sedan formas till något som ser mer aptitligt ut, men äkta kött, det blir sällan. Och de här senaste dagarna har jag haft en sån abstinens efter kött att jag idag fick nog. Egentligen hade jag velat ha en fin oxfile (som man kan äta på gränsen till blodig...*dreggel*), men kom igen vilken student kan lägga ut dom pengarna på en enda måltid, speciellt om man aldrig vet vilka spratt den gamla goda stekpannan tänker spela på en :) Däremot fick det bli fläskfile och det gick faktiskt riktigt bra!! Tillsammans med stekta sparrisar, champinjoner, zucchinisar och paprikor och dessutom mina specialpommes (med olivolja, timjan och salt från kvarn och sen skjuts in i ugnen!) blev det top notch! ;) Och inte nog med att det blev god fredagsmiddag, utan det blev gott och väl över för att tillaga ytterligare ett förstklassig mål i helgen! Jag tror att den där rosa köttbiten ganska väl har lyft nivån på den här veckan!

Förutom köttfrenesin som utspelat sig idag, så har det jobbats en hel del i veckan. Dawid jobbar dag ut och dag in, som heltidsanställd sen några veckor tillbaka på en annan avdelning av eniro och är alltså inte längre del av de vanliga små-trollen :) Det verkar gå jättebra, så det är skönt! Själv knegar jag så gott jag kan runt om föreläsningar och det har blivit en hel del. På slutet har jag fått hoppa in lite varstans; Telefonbanken, Tollarp, Arkelstorp, City mfl mfl... Och i sommar blir det City, precis som förra året - hoppas det blir lika kul som sist!

I morgon ska det kalasas lite! Det blir en för-midsommarfest som Malin och Ida har ordnat. Eftersom att så gott som alla (utom jag då..) åker ifrån stan över sommaren så kom tjejerna med den braiga idén att ha midsommarfesten i maj istället :) Bra tänkt säger jag! Hoppas nu bara att det blir uppehåll, så vi inte måste ha regnkläder på oss :S

Hoppas att allt är bra med alla! Vi lever och frodas här i alla fall! (...och väntar på skatteåterbäringen så att vi kan köpa den där efterlängtade soffan någon gång!!)

Kram och puss

Idag var det sommar!









Idag har jag bara njutit under solen i parken med en ny bok. Jag har gett mig på Röde Orm som har stått i bokhyllan och samlat damm länge nog. Jag tänkte att jag skulle försöka utbilda mig lite inom litteraturen också, boken ska tydligen vara ganska viktig och än så länge utspelar den sig precis här i trakten runtom Kristianstad, bl.a Göinge :) Ganska spännande att läsa om omgivningen på vikingatiden, plus att den är skriven på gammelsvenska som gör det till en liten utmaning. Vi får se hur långt jag kommer innan jag ger upp.

Vädret var helt underbart idag, så det var ritkigt skönt att få sitta ute och slappa. Men man kan inte låta bli att önska sig en egen uteplats med fina små trädgårdsmöbler och krukor och rabatter och fika i solen... istället för att leta upp en ledig gräsmatta någonstans dit man kan släpa med sig filt och dricka och läsning och lagom när man kommit dit börjar det blåsa. Men idag gick det ju bra :)





Dawid har varit i Kalmar i helgen, så när han kom hem idag så blev det lite tacos och till efterrätt smulpaj med hallon och blåbär (tack, Jessica, för att du visat att det faktiskt är superenkelt!) så nu är vi slööa.... :)

I morgon börjar en ganska tuff vecka med både skola och jobb på varandra, men åtminstone får man en massa pengar :)

Sov gott alla och hoppas ni har haft en skön helg!

Så här ser man ut...


...när man suttit uppe långt in på småtimmarna och pluggat köpkraftparitetsteorem och hysteresiseffekter... *snark*


...och ja, då blir man så här suddig...

Tenta i morgon!

God natt!

RSS 2.0