Krasslig

Jag har varit hemma dunderförkyld hela dagen idag. Igår gick jag hem från jobbet direkt efter förmiddagens utbildning. Efter att ha sprungit ut från rummet flera gånger med jobbig slemhosta och snorig näsa och för att fylla på te-termosen kände jag att det fick räcka för dagen. Redan i förrgår hade jag stängt in mig hela dagen i ett avskilt rum med lite administrativt göra och lite utbildningar. Det kändes inte givande för någon att jag skulle sitta med i möten med dunderförkylning och skrämma kunderna! Så igår blev det alltså lite väl mycket... Det blev hem och sova och lägga lite pussel istället. Hemma kan man hosta tills man kräks utan att någon störs det minsta :)


I söndags började vi bygga pussel, Dawid och Jag. Det kan hända att det var mitt tjat som gjorde att han gick med på det tillslut, men jag vill tro att det var högst frivilligt...! Jag till och med lockade med fika för att göra det hela lite mindre smärtsamt för honom :) Det gick jättebra till en början, han letade kantbitar som att där inte fanns någon morgondag. Men efter ca. en kvart sov han sött i soffan :)


Själv tycker jag att de här pusslen är skitroliga. Speciellt som man inte ser på kartongen vad motivet ska vara, man ser bara folks reaktion på något, så ska man lägga bilden av vad de ser! Jag har två såna här som jag har fått av mormor. Det kan hålla en sysselsatt i åtminstone några dagar! Sitter man vid soffbordet som jag, börjar dock ryggen protestera efter ett tag :(


När jag kommit hem från jobbet igår blev det mycket pusslande och mycket te.


Och när Dawid kom hem några timmar senare var mästerverket komplett! Tyckte att motviet var vääldigt passande med tanke på Japan och allt... :P

En liten, liten, supergod fördel med att vara sjuk och ynklig... det är denna:


Man får äta hur mycket glass man vill :D "För det är ju bra för halsen!" Btw, det här är den ultimata BJ-glassen, om någon funderar på vilken sort man ska välja. Fundera no more!

Nu ska jag hosta lite mer, äta några timjanpommes och titta på Stylisterna på kanal 5 Play.

Puss och Kram

Nytt te :)

Gott te och snygga förpackningar är en kombination i min smak! Tror ni jag gillar dessa?? :)


KÄK!

Här kommer ett litet matinlägg med några bilder på senaste tidens gotterier.


Pasta med bruschetta, ruccola, pinjenötter m.m. m.m... Ännu godare blir det med körsbärstomater!


...till pastan åt vi parmaskinka, parmesan och lite extra olivolja. På sidan om det smaskade vi på crostini och tapenade! mmmh!!


Mitt första försök till risotto med champinjoner. Blev helt okej. Lite törrt kanske, men gött.


Andra gången blev det mycket krämigare. Den här gången använde jag inte bara buljong utan också vitt vin. I risotton hade jag färska stekta champinjoner och sparris. Jättegott!


En tisdagskväll lyxade vi til det lite med toast skagen och lite vitt vin :)


En supersnabb och god variant av hemlagad pizza är att helt enkelt använda ett tortillabröd till botten! Jag hade lite rester av en pastatomatsås i kylen som passar jättebra på pizzan.


Så gott, så enkelt! Vitlöksbaguette, tapenade, parmesan och oliver. Löveli!


Förra helgen var Dawid ute på galej, så jag bestämde mig för att svulla med ryggbiff, timjanpommes, Lallersteds bearnaise och gratinerad tomat och paprika. Inte särskilt snyggt, men det fyllde sitt syfte alltså min mage :)


Sist men inte minst! Potatis-morot och purjolökssoppa :) Nu äntligen i en rejäl kastrull! Presentkortet vi fick av farmor och farfar i våras kunde vi byta in mot en Jamie Oliverkastrull i redig storlek. Super!

Nu är jag HUNGRIG! Ikväll får det bli Malins specialitet: Flygande Jacob! :)

Puss och kram!


Ps. de flesta bilderna är tagna på helgen därav alla vinpavor ;) ds.

RSS 2.0