Hej, mitt vackra vita vinterland!

God morgon på er skruttar! Här sitter jag och äter juleskum till frukost på fjärde advent... är det ok? -Ja, det är det!

Min stackars vackra mobil har varit inne på lagning nu i en evighet och det jag saknar mest är nog att ha kameran med mig överallt. Den här lånemobilen jag använder nu kan knappast mäta sig, så jag tar väldigt få bilder för tillfället, vilket är synd med tanke på hur otrooligt fint vi har det här nere i snötäckta Skåneland. Det har snöat i flera dagar i sträck (med endast korta uppehåll) och de 5-6 kalla minusgraderna gör att det ligger ett härligt tjockt täcke med härligt gnistrande snö över hela staden (förutom den bruna geggan som ligger på Maxis parkering). Det här hade man verkligen inte kunnat eller ens vågat hoppas på. Blåsiga, regniga, ruggiga Skåne har blivit ett vinterparadis! Halleluja!




Dessa bilder togs igår och det har vräkt ner hela natten! Jag myyser... :)

Nej, om man skulle ta och göra sig en kopp hemlagad chai-latte. Perfekt juligt med te kryddat med kanel, nejlikor, kardemumma, vanilj och ingefära. Det är gott det.


P.s. Julgranen kom upp igår - Äntligen! Men bilderna blir så "ostämningsfulla" när det är dagsljus, så jag dokumenterar den ikväll istället :) Jag är nöjd! D.s.


God Jul allesammans!

Julklappstips för den matglade!


Tvåtusennio-tolv-nollfem


Nu jäklar!



De första små knopparna i hyacinterna har börjat blomma! Det är inte mycket, men det doftar ljuvligt! Nu väntar jag bara på att de andra två ska se vad som hänt och hänger på :) Jag ska fixa lite mossa också och lägga i krukorna för den där sista lilla julfinishen :)

EDITH!

Edith är tillbaka på Lagerhaus!!! Jihooo!!

Så, Lina (eftersom du undrade ;)), om du har vägarna förbi och känner för att köpa en julklapp till mig som definitivt kommer att uppskattas, så är det koppen Edith i turkos färg som gäller! :D

Jag har ju två rosa sedan innan, men de saknar så sina två turkosa syskon :)


Wow... vackert :)


Sötsug...

Varje gång man måste plugga inför en viktig tenta blir allting annat runt omkring så ofrånkomligt intressant och superviktigt! Just nu är det väldigt svårt att ignorera hur gott det vore med diverse sötsaker... Börjar det inte blir dags att göra årets första marknadskarameller och lägga i en fin burk med tomtar på? Kanske man skulle göra små, pärlsockriga, delikata chokladbollar och servera i en söt skål till fikat? Eller vore det inte på tiden att man gjorde en sats med smarriga cupcakes att frossa på medan man lär sig allt om marknadsföringsstrategier?

Det är värt att tänka på....



Mmmmm......


Ett juligt inslag


Äntligen har jag hittat en adventsstjärna som passar i "skylfönstret"! 110 cm i diameter och alldeles lagom :)

Nu ska jag bara se till att plugga in i det sista till tentan i helgen på tisdag (Yess!! Ytterligare två dagar att plugga!) och sen är det lite mer seriös julpyntning som gäller. Eftersom att vi åker hem till Arboga över julen blir det lite mindre tid att njuta av pynt och stämning här hemma, så det är lika bra att sätta igång med julstöket så fort som möjligt!

P.s. Idag har vi minusgrader!!! Jippi!! d.s.

RSS 2.0