Första ljuset...

...får vi tända ikväll. När vi vaknade i morse, var det redan ljust ute och det är lite slöseri med första advenstljuset att elda om det inte syns :)



Jag hittade lite pyntsnö från ett par år tillbaka, som låg och skräpade i ett skåp. Eftersom att jag inte hade någon mossa hemma, så fick det bli svamp i snö det här året :)

Nu är det officiellt snart jul! :)

Världens finaste film?


Då tar vi av oss skorna va. Och springer efter korna va. Och skrämmer landsortsborna va...


Snyft...


Vem vare?! Vem vare som kasta?!


De va ja :)


Självhjälp





Det får bli en cupcake...

(Just den ovan, gick åt häromdan, men som tur är finns det fler!)

Quackers!





Den här muggen känns ganska representativ för min rådande sinnesstämning - Lätt frustration!

091118


Mitt fina Pelargonträd :)


God morgon.

Idag har jag faktiskt varit upp sen före klockan ÅTTA! Kan ni tänka er att det finns en värld även den tiden på dygnet?? ;) Dawid som är så duktig, skulle iväg och träffa sin pluggkompanjon då, så då är det ju viktigt att man tänder alla lampor och fråga om hjälp och råd om allt och inget varannan minut, så det var ingen idé att ens försöka ignorera honom. Nu sitter jag här två timmar senare och funderar på hur man ska fortsätta med denna dag...

Plugga?
Promenera?
Städa?

Vi får se vad det blir.

Bilden ovan tog jag igår, men världen utanför fönstret är om möjligt ännu gråare, ännu tristare och ännu blötare idag. Dessutom sa Väderåsa att det kommer att dra en in storm över Skåne ikväll. Jippi... Kan inte dom här molnen bara försvinnan för en liten, liten stund så att vi kan få in lite kyla och sen när vi väl hamnat under nollstrecket, kan de få komma tillbaka alldeles stinna och svullna med en massa fluffig, vit snö! Snälla...

Nej, jag ska nog ta mig ytterligare en kopp te, så får vi sert det här leder. Jag tror att jag ska sikta på lite läsning, så att jag har en chans att klara den här tentan. Snart är faktiskt den här, av lucifer framavlade, kursen slut. Och DÅ, då ska jag bara koncentrera mig på julen och julpynt!! Då ska vi åka hem till mamma och pappa och bara ta det lugnt. Jag längtar!

Nu är bara frågan, vad jag ska välja för te idag.... hmmm....?



God morgon på er!

Två timmar kan vara väldigt länge...


...Speciellt när föreläsaren inte ritkigt begriper vitsen med en powerpoint presentation och trycker dit en eller två doktorsavhandlingar på varje bild och därefter börjar läsa innantill på knackig Svengelska... Själva tanken med en Power Point är väl ändå att man lägger Kraft på några Punkter - ger åhörarna några stödord att hjälpa fokusera på det viktiga i ens föreläsning. Men det där är ju olika hur man gör... Kul var det inte i alla fall, lite skrattretande, men inte särskilt kul! 

Sen åkte jag hem och till kvällen bjöds det på indiskt. Mumms :) Jag gjorde det enkelt för mig och lagade en färdig Tikka Dinner från santa maria med Tikka Masala kryddmix och indiskt ris och en Raitayoghurtkrydda. Till efterrätt blev det clementiner :)




Nu börjar det suga lite efter nästa årsglögg. 2006 står på tur. En liten pepparkaka och ett ljus till det och myset är ett faktum :)


God kväll, mina vänner!

Com Hem





Härliga Judit och Judit och originalklippen de parodierar :)


PAPPA!



Grattis på dagen, finaste pappa! Förlåt att ingen av oss var hemma att fira dig i år, men det kommer ett firande lite senare. Tålamod är en fiskares bäste vän!

Puss och Kram! Vi älskar dig!!!


Önskelista!

Jag tänkte att jag skulle lägga upp lite små önskningar här på bloggen, för den som vill att ta del av. Sånt som man skulle bli glad av att se i ett paket på julafton ;) Om inte exakt dessa, så är det en liten ledstjärna i alla fall och kanske tips på julklappar till någon annan. Jag kommer säkert på mer vad det lider :)


Lättmiddag

Idag blev det faktiskt en riktigt god varm linssallad. Dawid kommer hem från Kalmar ikväll och då blir det kyckling med nånting till. Kanske den här linssalladen igen...? hmm...



Jätteenkelt faktiskt! Men jag gjorde om dressingen lite, jag tyckte att den var lite för salt och för osyrlig, så jag tillsatte vanlig vinäger också och lite chili. Dessutom hade jag inga franska linser, utan bara röda, som jag fick koka lite kortare än anvisningarna sa, för att de inte skulle bli så mosiga. Men det blev ju riktigt bra tillslut :)

KramKramKramKram!

VILL HA VILL HA VILL HA!!!


Zinkhus från bla Carlssoninterior.se


Helgens tema: Världens bästa låt!

Ja, så var det i Idol i fredags. Alla artisterna fick framföra den låt som dom tyckte var världens bästa. Vet ni vilken jag tycker är VÄRLDENS bästa?? Buona Sera med Louis Prima... Ahhh... Jag får lyckotårar i ögonvrån när jag lyssnar till den! Hör själv! Kan man låta bli att le??


Den inspelade versionen. (Hjärtat slår dubbla slag när trumpet/sax?-solot river igång!)



Lite annorlunda live, om inte coolare? :)


Vad tycker ni? Vilken är världens bästa låt?


Guten Morgen alle Läute (?)



Idag blev det en snabb grötfrukost vid datorn. Och nu har jag förhalat här i en timme ungefär, men nu finns det inget utrymme längre. Nu måste jag plugga. :'( Sen tänkte jag att jag skulle rensa ur garderoberna och slänga/skänka bort allt som blivit för litet, som jag förmodligen ändå aldrig kommer vilja använda igen. Om orken finns, så blir det lite städning också, men vi får väl se hur det blir med den saken ;)

Kram på er och god morgon!

Äggggg...!

Är det någon mer än jag som tycker att kokt ägg är sjukt gott? Man kan väl inte få nån typ av äggförgiftning eller så...? Säg då till, för jag har precis ätit fyra stycken och ska precis hugga in på det femte. Oopss... Vet inte riktigt vad som hände...

Bild


Midnattsmys


Vi midnattsmyste med nummer två i ordningen i vår glöggprovning - 2004 års vinteräpple - och knaprade på de ljuvliga/juliga ballerinakakorna med pepparkaka :)


Kakorna fick samsas på farmor och farfars fina silverbricka :)


Julklappstips!

Idag såg jag asbra julklappsalternativ på Ica Kvantum. Arla hade någon slags receptsamling med spiralrygg för 99 kronor och bredvid stod en liten ask med en valfri tidningsprenumeration! Två toppenbra tips tycker jag i alla fall :) Och lättåtkomliga dessutom.


Husman

Mätt och belåten sedan en stund tillbaka... Ikväll blev det stekt kassler med potatisgratäng och stuvade grönsaker... Mmmmm...! Dessutom blev det mat nog till en hel armé, så imorgon blir det matlåda till jobbet :) Jag har sällan med mig matlåda till jobbet, för det brukar aldrig bli av att man lagar storkok just när man behöver det. Men i morgon! Då jäklar ska det bli äta av! Jag gillar verkligen inte findus (o dyl) färdigmat... snacka om att förstöra nöjet med att äta mat.

Ja just ja..! Jag gjorde ju soppa/gryta häromdan som det fortfarande finns kvar av. Den blev också grym! Det skulle vara linssoppa, men den blev så tjock, så vi får nog kalla den för gryta. Krossade tomater, gröna linser, morötter, potatis m.m. m.m.... :) Det får det bli till middag efter jobbet. Synd att du inte ville komma och hälsa på Malinstumpan, för nu blir du utan soppa!! Du anar inte vad du går miste om ;) Det får bli nästa gång!


En ruskig lördag

Vi var som sagt bjudna på Halloween-/50-årsfest i lördags och det var kul! :) Det var tvillingarna Tinglöf som fyllde 25 år vardera och passade på att fira det med buller och bång. Vi begav oss ett gäng utspökade galningar, med buss till Sölvesborg och en jättefin lokal som jag tror hörde till en herrgård i närheten. Värdparet hade smyckat stället jättefint och det bjöds på trerätters middag med så gott som obegränsad dryck och därtill hörande sång. Mycket trevligt! Självklart dansades det även flitigt och en DJ var inhyrd för kvällen. Det var allt som allt en lyckad kväll och jättekul att gå på en så bra planerad fest. Tack för en kul kväll! :) Jag tog inte jättemycket bilder, men några kan jag dela med mig av i alla fall! 







Skaplig surprise att Stålis och Läderlappen tar bussen liksom!


Jag var den onda fén och Dawid var, ja... en jättebäby! Han gjorde en blodig kniv också, så att han skulle vara en mördarbebis, men blodet vägrade torka, så det blev bara bäbis :)




Katrin eller Katarina eller nåt sånt, jag mins inte riktigt... Men ascool outfit hade hon i alla fall! Den olyckliga bruden, men snaran runt halsen och allt :)


Stålis hade lagt på sig lite sen filmerna och allt...


...det kan även ha något med ölen att göra... :)


Just det, det var tipspromenad också. Gissa vilka som vann... ;) Just det!!


Burlesk-Malin och Dracula-Ian


Sammantaget var det en kul kväll :)


Hade ni alla kul/fint/mysigt då, eller var det bara helt dött (moahahahah....)??


P.s. Det blev ju några bilder ändå :) d.s.


Oohlala..!



Bonjour!!!



RSS 2.0