Familjerna Panke och Sjölin...

This one's for you!





Den som vill läsa lite mer om stjärnskottet Swaziland, kan gå in här.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Update:

För er som inte är införstådda i det här lilla internskämtet, så handlar det alltså om vår stackars kinesiska föreläsare, som inte såg/hörde skillnad på Switzerland och Swaziland (inte helt konstigt om man säger de två med en kraftig kinesisk brytning). Även när jag gick fram efter föreläsningen och frågade om det verkligen kunde stämma, förstod han inte riktigt vart jag ville komma. Först när jag frågade om han menade Swaziland i Afrika eller Switzerland i Europa med snö och höga berg, började han se lite osäker ut. "Yes mountains, snow!". Han såg förbryllad ut och lite skamsen när han insåg sitt misstag. Jag var först osäker på om jag skulle ta upp det över huvud taget, med tanke på att kineser INTE vill "tappa ansikte" inför andra. Men jag var tvungen att veta om det verkligen stämde! Kunde lilla Swaziland verkligen vara mer konkurrenskraftigt än USA?? Jag kanske bara hade missat att de har en otroligt sofistikerad affärskultur och unika lokala innovationer i Swaziland. Jag menar, hur mycket vet vi egentligen om vilka guldklimpar som döljer sig i den afrikanska myllan?

Experiencing cultural differences first hand

Hur skulle du förklara de bakomliggande orsakerna till finanskrisen, Mr. Wu?


Alla årstider har sin charm


Sjölyckan - april 2009


Sjölyckan - februari 2010

De hävdar att bordet fortfarande står kvar :)

Idag: Blå mugg


Man ska ha husvagn...!



Förresten så är paj superbra mat! Enkelt att spara och värma. Hann inte göra någon i söndags, så jag gjorde två igår, som för att kompensera :) Hade köpt dinkelmjöl - fullkorn (istället för rågmjöl), så den här gången blev skalet lite godare. Och just den här pajen på bilden (kyckling, paprika och champinjon) gjorde mig jättesugen på att göra en med kronärtskockhjärta och små, små champinjoner (och kanske paprika ocskå) :) Det låter väl gott?

Något annat som jag lärt mig att uppskatta den senaste tiden är den gamla hederliga ugnen. Vår micro gick sönder för en tid sen och jag måste säga, att värma mat i ugnen blir mycket godare än att värma i micron! Och tydligen så strålar man inte sönder näringen heller, vilket ju måste ses som något positivt :) Dessutom går det alldeles utmärkt att tina frusen kyckling o dyl däri. Så, tummen upp för ugnen!
 

Ikväll blir det till att plugga International Business inför tentan på fredag. Det är så lätt att man invaggas i ett falskt lugn, när man gjort klart ett arbete eller en presentation. Men faktum kvarstår att VI HAR TENTA PÅ FREDAG OCH JAG ÄR LÅNGT IFRÅN REDO! "%!#&¤?&#!", som man säger i Ankeborg...

Det kan komma ett inlägg om snö, senare ikväll.

Ciao!

Söndag

Då var det söndag igen. Här sitter man med ett research proposal som ska in i morgon. Det känns visserligen ganska bra att vi äntligen har kommit på rätt spår. Det är inte lätt att bestämma sig för vad man ska ägna sitt examensarbete åt. Det är ändå 15 veckor, nästan fyra månader som ska läggas på denna uppsats, som förhoppningsvis kommer att generera en kandidatexamen. Håll tummarna :)


Med lite hjälp av min fina, kaffestinna husvagnsmugg ska vi nog ro i land det här!

..............................................................................................................................

Annars har vi lillebrorsbesök här i helgen. Konrad är här och Dawid är så glad :) Just nu är de och tränar på sina bowlingskills och jag får en stund för mig själv (tack o tack)! Det har inte blivit mycket hemlagat i helgen, utan de har fått göda sig på hamburgare och pizza, medan jag nöjt mig med skinkmackor.
I morse slängde jag ihop lite american pancakes med bacon, sylt och vispgrädde. Om jag lyckas bli klar med proposal...et, tänkte jag bjuda pojkarna på kycklingpaj.

Broccolipajen blev ju väldans lyckad här i veckan.


Broccoli, bacon och rödlök i ett tunt pajskal på rågmjöl.

.............................................................................................................................

De fina tulpanerna jag fick på alla hjärtans dag började få riktig växtvärk, så jag ansade buketten lite och visst blev det fint? :)


Ett par dagar innan klippningen


Snipp snipp - tjusigt :)

Och på tal om tjusigt...

Mr. Dawid har skaffat nya brillor! För att slippa att stressa med linserna så fort vi ska iväg någonstans, kan han lite kvickt slänga på sig ett par snygga Prada istället ;)


Snyggast i stan! Två tummar upp! :)


Ta hand om er nu och ha en riktigt trevlig söndagskväll!

Ciao!

...säg mig vad vi väntar på...



Lite mer musik, som jag vill dela. Den här sköna smärtelåten ligger visserligen tvåa på P3s Trackslista denna vecka, men har någon missat den så ska det inte vara mitt fel i alla fall :)

Det finns musik...


...som skänker ett lugn.

Musik som denna kan sammanfatta en hel dag och en stämning. Jag förstår inte orden, men det gör ingenting. Det är skönt att försvinna in i sån här musik ibland.

Alla hjärtans tulpaner!



Tack, Mor och Far, för det jättefina blommorna! Vi behövde lite nytt liv här hemma :)

Puss och kram!

Alla hjärtans biskvier!



Förlåt, Malin (J) Gumman! Inte visste jag att mitt bloggskrivande var så inspirerande och hade ett sådant inflytande på dig! :) Självklart ska jag göra mitt yttersta för att skärpa till mig. Jag börjar här med en rekommendation.

Baka aldrig biskvier om du inte har hela dagen på dig. Åtminstone inte receptet från senaste Elle Mat & Vin, som jag följde. Det tog evigheters evigheter och var überjobbigt. Men det blev JÄTTEGOTT! :)

Med en citronsmörkräm på mandelchokladbotten blev det ritkigt riktigt läckert. Men jag betvivlar att jag någonsin kommer att baka dom igen :) Men dagen till ära tyckte jag att det skulle passa som alla hjärtans-present till biskviälskaren Dawid. Och som tur är blev det tummen upp (tur för honom alltså)!

Hoppas att ni har haft en hjärtefin dag idag!

Dagens föreläsning...


...blev inte roligare än såhär...

Man vill så gärna lyssna intresserat och förstå vad han vill förmedla, men man klarar bara av den typen av kraftansträngning till en viss gräns. När man har en lärare som pratar med en lite för mjuk, slö, entonig röst på engelska med en alldeles för kraftig kinesisk brytning... ja... då går det bara inte mer. Idag var första dagen, som jag faktiskt gav upp innan de tre timmarna var slut. Redan i första pausen smet jag ut genom dörren utan att ens se mig om. Då var jag ändå en av de få personerna som fortfarande kommer till föreläsningarna över huvud taget. Ca. 3/4 av kursdeltagarna har gett upp sedan länge. Utav respekt för mr. Wu, vill jag bjuda till. Men någon måtta får det vara!

Så jag gick hem och lagade potatis-, morot- och pujrolöksoppa istället :)



Det är tack vare Lina, som jag ens kommit på tanken att göra den här hiten! (Så, tack!) :) Så med hjälp av hennes tips och Rutiga Kokboken kan jag nu sitta här och sörpla i mig ordentligt med värmande soppa, lyssna på p3 och glo ut på de kalla, kalla minusgraderna utanför!

De'najs!

Till dig, pappa! Mycket bra musiksmak.


En riktigt bra låt, med en något besynnerlig video om en grupp människor som drabbats av en Leprasjukdom till följd av att det gett upp sina ambitioner. Märkligt att ingen annan redan nappat på det videokonceptet. Eller kanske inte så märkligt :)

Fyrkantiga muffins!

Nu kommer ännu ett bakslag (alltså ett slag för baket) :) Jag var nämligen på stan häromdagen i helt andra ärenden och råkade hamna på andra våningen på Åhléns (kök och inredning). Jag fattade ingenting, men tänkte att när jag ändå är här, så kan jag väl lika gärna köpa med mig dessa supersöta, fyrkantiga muffinsformar i blommig papp :)



Och jag skojar inte när jag säger att det blev gOtt! -Leilas citronmuffins med lite Kesella vanilj och chokladsmulor :)

Egentligen borde jag inte sitta och trycka i mig muffins, utan ställa mig och laga riktig mat! Det ska bli köttfärssås, men det tar ju sån tid innan det är klart!

Helst skulle jag bara vilja koka upp lite tortellini och äta med smör och riven ost.... *slurp*


Det vore nåt det...

Eller kycklingsalladen, som jag gjorde i förrgår...



Tack vara den, fick jag anledning att använda mitt vackra fat, som jag slääpade hem från Kina! Resan hade varit så mycket lättare utan de två stora keramikfaten uner var arm! Men så mycket gråare min vardag hade varit då! ;)


Min handmålade skönhet :) Tack vare gulliga Karin Roos i Beijing kunde vi hitta en liten keramikfabrik undangömd ute på den Kinesiska vischan, som sålde mängder av handmålat porslin. 70 kr styck tog dom för faten :) Lagom tycker jag.


Nej, om man skulle ta och börja med maten...


Ta hand om er alle :)
Ha de!

RSS 2.0