Josse hjärta pappas tomatsås

Man får alltid med sig en smula ny kunskap när man har varit på besök hos päronen :) Den här gången blev det pappas pastasås! Supergod tomatsås på...ja...tomater! Inspirerad av Paolo Robertos italienska mormor eller något åt det hållet :)

Det som är bra är att man inte behöver oroa sig för en massa konstiga tillsatser och E-ämnen och annat snusk samtidigt som det är suuuperenkelt att slänga ihop! Ingredienserna till basen är: Olivolja, vitlök, tomater och salt och peppar. Sen kan man variera den till oändlighet!

Jag gjorde den med champinjoner. Kanooongott :) Dawid önskade korvgrytsvarianten nästa gång.

Ingredienser till 2 pers.:

Olivolja (generöst), stora vitlöksklyftor (2-3 st) - delade i bitar, tomater (ca 5 st, lagom mogna och fasta), salt och peppar.



Häll upp några matskedar olivolja så att det täcker botten på en kastrull väl och bildar ett "bad" till några stora vitlöksklyftor. Låt vitlöken fräsa medan du hackar tomaterna. De ska ligga och puttra tills de blivit riktigt brända! Men använd locket för det SKVÄTTER het olivolja!

När vitlöken är färdikstekt och tomaterna är hackade plockar du försiktigt upp bitarna ur kastrullen och öser i tomaterna. Rör om regelbundet tills tomaterna blivit alldels mosiga och såsiga Det ska vara riktigt geggigt. Salta och peppra!




Jag piffade till såsen med lite färska champinjoner (som jag tänker steka ännu lite längre nästa gång) och chilikrydda.
Det bästa med den här såsen är att det inte finns några direkta regler, så kör på magkänslan och följ smaklökarna!

Pappa, något du vill tillägga??


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0