Magic fingers!
Titta vilken duktig karl man har!
Först lossnade hela slangen från blandaren och det bara spruutade vatten rätt ner i golvet! Liiite svårt att duscha då. Men tydligen kan man använda lödkolven på sprucken plast också :) Men jag tror nog ändå att det börjar bli dags att införskaffa en ny, kanske inte den billigaste från Harald Nyborg den här gången.
Puss
(Ja, det är vääldigt mycket kalk i Kristianstadvattnet. Nej, jag orkar inte putsa kranarna varje dag... eller jag menar någonsin...)
Klibb...!
Gröt utan mjölk... ELLER SALT... är tråk...
God morgon!
Å ja just det!
Och kolla här!! Ett helt gäng färgglada mockakoppar med guldkant - underbara och mina!! Yeah, baby!
Kina-kickor!
Och kolla vilka heta brudar som flyttade in hos mig för flera månader sen! Någon mer som ser likheten? Hehe... I got style :D
Bokrean 2009!
Det var faktiskt mysigt :) En liten skara människor som hade samlats utanför stadens två bokhandlar (eller boklådor, eller vad det nu heter...) och under en biblioteksliknande tystnad gled folket sedan omkring bland högarna av nyupptryckta romaner och historieböcker. Det var fint.
Stieg Larsson, Nigella Lawson och Pamela Anderson fick även dom följa med hem till mig :)
God natt på er snusmumrikar!
Josse hjärta pappas tomatsås
Man får alltid med sig en smula ny kunskap när man har varit på besök hos päronen :) Den här gången blev det pappas pastasås! Supergod tomatsås på...ja...tomater! Inspirerad av Paolo Robertos italienska mormor eller något åt det hållet :)
Det som är bra är att man inte behöver oroa sig för en massa konstiga tillsatser och E-ämnen och annat snusk samtidigt som det är suuuperenkelt att slänga ihop! Ingredienserna till basen är: Olivolja, vitlök, tomater och salt och peppar. Sen kan man variera den till oändlighet!
Jag gjorde den med champinjoner. Kanooongott :) Dawid önskade korvgrytsvarianten nästa gång.
Ingredienser till 2 pers.:
Olivolja (generöst), stora vitlöksklyftor (2-3 st) - delade i bitar, tomater (ca 5 st, lagom mogna och fasta), salt och peppar.
Häll upp några matskedar olivolja så att det täcker botten på en kastrull väl och bildar ett "bad" till några stora vitlöksklyftor. Låt vitlöken fräsa medan du hackar tomaterna. De ska ligga och puttra tills de blivit riktigt brända! Men använd locket för det SKVÄTTER het olivolja!
När vitlöken är färdikstekt och tomaterna är hackade plockar du försiktigt upp bitarna ur kastrullen och öser i tomaterna. Rör om regelbundet tills tomaterna blivit alldels mosiga och såsiga Det ska vara riktigt geggigt. Salta och peppra!
Jag piffade till såsen med lite färska champinjoner (som jag tänker steka ännu lite längre nästa gång) och chilikrydda.
Det bästa med den här såsen är att det inte finns några direkta regler, så kör på magkänslan och följ smaklökarna!
Pappa, något du vill tillägga??
Arboga
Ikväll ska jag hem till syrrans PV där vi i gäng tydligen ska kolla på Let's Dance (mitt favoritprogram......hrm..) och äta lite kebabish. Men jag tar ju med mig tiolitarn med rödtjut... hehe. det borde ju kunna lätta upp vilket småförnedrande cha cha-nummer som helst ;)
Och pappa passade på att bjuda mig på en smarrig wirre.
Jag, mamma och Lina mysfikade med Malin och jag kelade lite med världens bästa Sixten! En sån liten pluring... :)
Kram
Gammal gumma...
I morgon är det föreläsning. Handelsrätt, sen ska jag och Jessica laga lunch och baka lite :) Och självklart måste man gosa lite med deras superenergiska lilla Labradorvalp, Hobbe, som är ett sånt charmtroll!
Kram
LillePlutt :)
Cookie-tajm!
1.
Rör samman smör, socker och vaniljessens (eller vaniljsocker) i en stor skål. Tillsätt ägget, lite i taget, och rör blandningen luftig. Använd en elvisp om det underlättar, men smeten är väldigt trög.
2.
Sikta ner mjöl, salt och bikarbonat och vänd ner det i blandningen. Vänd ner all hackad choklad. Lägg dessertstora klickar av smeten på smörade bakplåtar (smörpapper funkar också bra). Se till att de har plats att flyta ut under gräddningen.
3.
Grädda kakorna i 180° i 10-12 minuter eller tills de är krispiga på utsidan men fortfarande mjuka inuti. Låt kakorna svalna på plåten i några minuter innan du flyttar dom.
Piece of cake, eller hur?!
Smaaarrigt!
Lite mys från valentindagen!
Lite mini-scones på morgonen :) Ska alltid baka scones i muffinsformar fr.o.m. nu! Helt perfekta munsbitar.
Jättefina blommor från både Sjölyckan och min mysiga sambo :)
Och lite mat på kvällen! Pizzabagaren skrattade lite åt min beställning... men han hängav sig åt uppgiften och visst blev den fin? :)
Kakbak!
Jag ska baka dom ikväll, så ska jag passa på att slänga in en bild på mästerverken ;)
Så ge dig till tåls i några timmar till, så ska du få de magiska ingredienserna till slut! Jag sitter på jobbet nu och slutar om en kvart och sen är det bara hem och baka, baka liten kaka!!
Simma lugnt!
Omstart!
Då var den nya bloggen invigd! Jag kände att den gamla bloggen och adressen inte representerar innehållet så mycket längre ;)
Jag har fortfarande lite mer Kinabilder som ska läggas ut i kollage och dom kommer att hamna på gamla bloggen, men oroa er inte, jag kommer att tala om precis när det sker :)
Det kommer förmodligen ta en liten stund innan jag kommer igång med stylingen av det här stället, men jag ska försöka hålla er uppdaterade så gott jag kan!
Välkomna hit!
//Josse